duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2018

Un raport al Kaspersky Lab a deconspirat recent o operațiune americană de spionaj cibernetic în domeniul contraterorismului, care viza membrii ISIS și al-Qaeda, scrie Digi 24, citând CyberScoop.

Pe 9 martie, Kaspersky a anunțat public o campanie malware internațională numită „Slingshot”, care ar fi compromis mii de computere și dispozitive mobile în diferite țări din Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv Afganistan, Irak, Kenya, Sudan, Somalia, Turcia și Yemen.

Kaspersky nu a atribuit „Slingshot” niciunei țări în raportul său, dar oficiali ai serviciilor de informații americane au declarat pentru CyberScoop că „Slingshot” reprezintă un program militar al SUA, desfășurat de unitatea pentru operațiuni speciale (JSOC), o componentă a comandamentului SOCOM.


„Slingshot” a ajutat comunitatea de informații din SUA să colecteze date despre teroriști prin infectarea computerelor pe care aceștia le folosesc în mod obișnuit, unitățile vizate instalate în internet cafe-uri din țările-țintă. Obiectivele ISIS și al-Qaeda ar folosi aceste locații pentru a trimite și a primi mesaje.

Mai mulți oficiali americani se tem că deconspirarea acestei operațiuni ar putea face ca SUA să piardă accesul la un program de supraveghere valoros, pe durată lungă, și să pună în pericol viețile soldaților.

Un fost oficial din comunitatea de informații a SUA a declarat pentru CyberScoop că raportul făcut public de Kaspersky a determinat SUA să abandoneze și să distrugă o parte din infrastructura digitală utilizată de JSOC pentru a gestiona programul de supraveghere.

Reamintim că renumita firmă Kaspersky se luptă în instanță cu executivul SUA, după ce oficiali de la Casa Albă au susținut că software-ul companiei de la Moscova prezintă un risc de securitate națională pentru americani, din cauza legăturilor acesteia cu guvernul rus. Kaspersky a negat în mod constant orice neregulă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: