miercuri

5 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2020

O instanță din Germania a cerut Tesla să oprească procesul de defrișare a pădurii aflate pe terenul pe care plănuiește să își construiască noua fabrică, în apropiere de Berlin, o victorie pentru ecologiștii germani care s-au opus intențiilor producătorului american de mașini electrice, notează Reuters. Decizia nu este definitivă.

Producătorul american Tesla a anunțat recent o investiție de peste patru miliarde de euro pentru construcția unei ”gigafactory” la Gruenheide, în statul german Brandenburg, situat în est.


Decizia instanței vine după ce biroul de mediu a dat undă verde Tesla pentru defrișarea a 92 de hectare de pădure. Instanța a solicitat companiei să oprească lucrările de defrișare până la luarea unei decizii finale, deoarece, altfel, Tesla ar fi finalizat în trei zile procesul de despădurire.

Pe de altă parte, autorizația de construcție nu a fost încă emisă, ceea ce înseamnă că producătorul american s-a apucat de pregătirea terenului pentru uzină pe propriul risc, notează presa internațională.

Procesul împotriva Tesla a fost intentat de Liga Verzilor din Brandenburg. Alte partide din Germania au avertizat că prelungirea acțiunilor în instanță ar putea genera de la prejudicii de imagine pentru Germania, considerată o țară deschisă investițiilor străine.

Tesla are în prezent două fabrici, una în SUA și una în Shanghai China.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: