duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2021

Japonia va oferi compensaţii companiilor pentru a păstra secrete brevetele cu o posibilă aplicație militară, conform unei legi aflate în elaborare.

Guvernul va acorda companiilor ce vor intra sub incidența acestei legi o compensaţie echivalentă cu veniturile din licenţe aferente unei perioade de 20 de ani, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Conform proiectului de legislaţie pentru securitate economică, brevetele supuse revizuirii vizează tehnologie ce poate ajuta la dezvoltarea armelor nucleare (cum ar fi îmbogăţirea uraniului), şi inovaţii de ultimă oră, cum ar fi tehnologia cuantică.


Biroul primului ministru, secretariatul guvernului şi Oficiul Japonez de Brevete nu au fost disponibile pentru comentarii, atunci când au fost contactate de Reuters.

Prim-ministrul Fumio Kishida a promis luna trecută că va face din securitatea economică a naţiunii o prioritate politică.

Cadrul legislativ va fi publicat luna viitoare și urmează să fie aprobat de guvern în februarie, iar aplicarea măsurilor este aşteptată să aibă loc în anul fiscal ce va începe în aprilie 2023.

În Europa și SUA, împiedicarea acestor preluări cu folosință dublă, civilă și militară, se face prin blocarea achiziționării companiilor ce le dețin de către state cunoscute pentru astfel de practici.


Comisia Europeană a prezentat la sfârșitul lunii martie un nou set de orientări ce încurajează statele membre să ia în considerare noi măsuri împotriva unor preluări ostile a companiilor europene strategice de către state terțe.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Principala vizată este China, așa cum se întâmplă și în SUA.

Investițiile directe chineze în UE s-au diminuat anul trecut cu 33%, până la 12 miliarde de euro, față de 2018, conform Mercator Institute for China Studies (MERICS), un think tank german. Au coborât, astfel, la nivelul anului 2014, după ce au atins vâful în 2016.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: