luni

20 mai, 2024

2 februarie, 2022

Iulian Fota a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă ce a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

„Începând cu data de 5 februarie 2022, domnul Iulian Fota se numește în funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în MO.

Iulian Fota a fost șef al Colegiului Național de Informații (din subordinea SRI) și este director al Institutului Diplomatic Român (IDR).


Iulian Fota este absolvent al studiilor de licență din cadrul Institutului român de construcții civile și industriale și al studiilor de master din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale.

A urmat cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională.

A fost consilier prezidențial pentru securitate națională (în al doilea mandat al președintelui Traian Băsescu, 2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, în Ministerul Apărării Naționale (2001 – 2005).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: