duminică

21 aprilie, 2024

15 octombrie, 2020

Bugetul Italiei pe 2021 include o extindere a șomajului tehnic și a moratoriului cu privire la amânarea plății ratelor bancare, guvernul de la Roma luptându-se să restarteze economia amenințată de o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri COVID-19, transmite Bloomberg.

Administrația premierului Giuseppe Conte (foto) caută încă cinci miliarde de euro pentru a evita depășirea țintei de deficit pe 2021, potrivit unui draft de buget consultat de publicația citată. Ținta de deficit pentru 2021 este de 123 de miliarde de euro.

Șomajul tehnic pentru angajații companiilor puternic afectate de criză ar urma să fie prelungit cu 18 săptămâni, începând cu 1 ianuarie, costurile estimate fiind de cinci miliarde de euro.


Actualul moratoriu cu privire la amânarea ratelor bancare ar urma să fie prelungit cu încă șase luni, impactul bugetar estimat fiind de 700 de milioane de euro. Introducerea unei taxe asupra companiilor digitale, criticată de administrația de la Casa Albă, a fost amânată pentru 2022, impactul asupra veniturilor bugetare fiind de 700 de milioane de euro.

Guvernul de la Roma trebuie să transmită Bruxelles-ului un proiect de buget până la sfârșitul acestei săptămâni, împreună cu mai multe detalii despre cum intenționează să cheltuiască fondurile alocate Italiei din fondul european de revenire, Statul are alocări de circa 290 de miliarde de euro.

Cel mai pesimist scenariu al executivului din peninsulă prevede o contracție economică de 10,8% din PIB în 2020 și o revenire de doar 1,8% din PIB în 2021. Scenariul de bază prevede o scădere de 9% din PIB în acest an și o creștere de 6% din PIB în 2021.

Roma intenționează să aloce 23,5 miliarde de euro pentru o reformă fiscală în perioada 2021-2023, conform proiectului de buget.


Fondurile din planul UE de relansare prinse în bugetul pe 2021 sunt: 10 miliarde de euro din subvenții și 11 miliarde de euro din împrumuturi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: