miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2020

Italia este țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană – două persoane au murit și cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 55 de cazuri de îmbolnăviri în total, 34 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore.

Cele mai afectate regiuni sunt în nord, Lombardia și Veneto. Comunitatea română este cea mai numeroasă din Italia, peste 1,15 milioane cetățeni români.


Primul deces cauzat de coronavirus s-a înregistrat vineri noaptea, într-un spital din Padova, acolo unde un bărbat de 78 de ani fusese internat după ce a fost testat pozitiv pentru coriâonavirus. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către min istrul italian al Sănătății, Roberto Speranza. Sâmbătă dimineață, agenția ANSA a raportat al doilea deces, o femeie din Lombardia.

Autoritățile italiene au impus carantină și alte măsuri de urgență în cele două regiuni italiene. Autoritățile sanitare , anunță Corriere della Sera, au impus o carantină de 14 zile pentru oricine intră în Italia din China – o măsură fără prea mare valoare în condițiile în care perioada de incubare cunoscută este de 24 de zile, iar cercetări recente afirmă chiar o durată mai lungă, de 27 de zile.

10 localități din Lombardia sunt practic închise, transportul regional și național ocolind sau trecând fără să opească în cele 10 localități. Au fost suspendate toate evenimentele culturale și sportive, funcționează numai serviciile publice esențiale, iar angajații sunt primiți la muncă numai după un control al stării de sănătate.

Potrivit Euractiv, există mulți bolnavi care nu au vizitat China, însă ”pacientul zero” din orașul Lodi, primul depistat cu coronavirus, a început să se simtă rău după ce s-a întâlnit cu un prieten care vizitase recent China. În acest moment, aproximativ 250 de persoane sunt ținute în izolare, între care 150 care au fost în contact cu ”pacientul zero”.


Premierul Giuseppe Conte a asigurat publicul italian că autoritățile acționează în baza unui plan prestabilit și că oamenii nu trebuie să se teamă de extinderea cazurilor de îmbolnăvire.

Guvernul italian a pus la dispoziția cetățenilor un număr special, la care să apeleze în caz că au simptome. Cei care anunță la acest număr simptome de îmbolnăvire sunt preluați direct de acasă și transportați în condiții speciale la spital.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: