sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2019

Mişcarea 5 Stele a suspendat marţi negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat (PD, centru-stânga), condiționând reluarea lor de promisiunea că Giuseppe Conte (foto) va fi menținut premier.

Dacă cele două formațiuni nu vor ajunge la un compromis pentru formarea guvernului, președintele Sergio Mattarella va anunța alegeri anticipate.

M5S încearcă să formeze un nou guvern cu fostul adversar politic PD după ce săptămâna trecută s-a destrămat coaliția cu Liga (extremă dreapta), după 14 luni de guvernare.


Premierul  Giuseppe Conte a demisionat înaintea votului de încredere programat în Parlament, iar M5S a început imediat discuțiile cu PD.

ÎM5S a emis marţi un comunicat ce indică un impas în negocieri: „Ieri, după patru ore de discuţii, nu s-a realizat nimic'”se spune în comunicat. „Nu mai putem lucra în acest fel. Fie atitudinea se schimbă, fie va fi dificil. Ne vom întâlni din nou cu PD când partidul îşi va da acordul pentru reînvestirea lui Conte”, adaugă M5S.

Luni, Giuseppe Conte, un independent apropiat de M5S, a luat parte la o întâlnire de patru ore cu liderul Mişcării, Luigi Di Maio, şi cu şeful social-democraţilor, Nicola Zingaretti. Mişcarea 5 Stele a acuzat în cursul nopţii că PD nu şi-a exprimat fără echivoc sprijinul pentru un nou guvern Conte.

PD şi M5S urmau să reia discuţiile la ora 09:00 GMT şi să îi comunice miercuri preşedintelui Sergio Mattarella rezultatul negocierilor.


Dacă cele două partide nu vor ajunge la o înţelegere până atunci, Mattarella urmează să numească un guvern interimar şi să convoace alegeri anticipate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: