marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2018

Bashar al-Assad se menține la putere cu ajutorul Rusiei și Iran

Iran şi Siria au semnat un acord de cooperare militară cu prilejul întâlnirii avute de cei doi miniştri ai apărării la Damasc, anunță Reuters, care citează agenţia iraniană Tasnim, care a publicat doar informația, fără să ofere alte detalii.

Ministrul iranian al apărării, Amir Hatami, a sosit duminică la Damasc pentru o vizită de două zile în care va fi primit de preşedintele sirian Bashar al-Assad şi va avea întâlniri cu responsabili militari de rang înalt.

Iranul susține militar forţele regimului Assad în conflictul cu grupările rebele şi jihadiste. Datorită ajutorului Teheranului şi sprijinului Moscovei, regimul Assad a reuşit să preia controlul asupra a aproape două treimi din teritoriu.


!Siria se află la o cotitură foarte important. Traversează o fază critică şi intră în etapa foarte importantă a reconstrucţiei”, a declarat duminică ministrul iranian al apărării, citat de televiziunea de stat Irib. Hatami a subliniat că Teheranul va avea ”o prezenţă, o participare în procesul de reconstrucţie al Siriei”.

Războiul care devastează Siria din 2011 a provocat peste 350.000 de morţi, dar şi distrugeri estimate de o comisie a ONU la aproape 400 miliarde de dolari.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat săptămâna trecută că Iranul trebuie să-şi retragă forţele din Siria. Subiectul a fost dezbătut și de președinții SUA și Rusia.

Oficiali de la Teheran afirmă însă că Iranul are o prezenţa militară în Siria la invitaţia guvernului lui Assad şi că nu există planuri imediate de retragere.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: