vineri

21 iunie, 2024

7 martie, 2016

bceInvestitorii se așteaptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să aprobe un pachet de noi măsuri de relaxare monetară la ședința de joi, notează Bloomberg.

Printre acțiunile așteptate se numără o reducere a dobânzii facilității de depozite cu cel puțin 10 puncte procentuale, precum și o majorare a plafoanelor din cadrul programului de relaxare cantitativă cu 10 cel puțin miliarde de euro pe lună (la 70 de miliarde de euro), potrivit datelor compilate de Bloomberg de la economiști și strategi din zona euro.

BCE va anunța cel mai probabil și o revizuire în scădere a prognozei de inflației și de creștere economică – prognoză ce va crea consens în rândul membrilor consiliului de guvernare cu privire la necesitatea adoptării unor noi măsuri de relaxare.

asteptari bce
Sursă: Bloomberg

 

Economiștii ING se așteaptă ca BCE să reducă dobânda la facilitatea de depozit cu 20 de puncte de bază, dar și să instituie un mecanism de compensație pentru bănci. De asemenea, ei văd extinderea achizițiilor lunare cu 5 miliarde de euro, precum și extinderea coșului de active ce pot fi cumpărate de băncile centrale din zona euro.

Ca urmare a acestor decizii, economiștii ING se așteaptă ca presiune asupra monedei unice să crească. O scădere de 10 punct de bază a dobânzilor la depozite ar putea duce la o depreciere de 1,2% față de dolar, în vreme ce majorarea achizițiilor lunare cu 10 miliarde de euro ar putea duce la o depreciere a monedei unice cu 0,8%.

bce ing
Sursă: ING


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: