joi

25 aprilie, 2024

14 iulie, 2020

Investițiile în IT de la nivel global sunt estimate a însuma 3.500 de miliarde de dolari în 2020, în scădere cu 7,3% față de 2019, potrivit unei analize a companiei de cercetare Gartner.

”Cheltuielile totale din IT, per ansamblu, vor înregistra un declin abrupt în 2020, dar își vor reveni de o manieră mai rapidă și lină decât restul economiei”, a precizat John-David Lovelock, vicepreședinte pe zona de cercetare al companiei. ”Cu toate acestea, companiile nu pot relua procese devenite învechite din cauza tensiunilor provocate de pandemie asupra principalelor surse de venit”, a adăugat el.

Toate segmentele industriei ar urma să consemneze pierderi în acest an. Cea mai lovită ramură ar urma să fie dispozitivele, reducerile de costuri pe care companiile le vor opera în această perioadă urmând să provoace o scădere de circa 16% a acestui sector.


Munca de acasă a generat o creștere temporară a acestui sector, companiile fiind nevoite să asigure continuarea activității, însă chiar și așa, vânzările de dispozitive și echipamente IT vor fi sub nivelul din 2019, avertizează compania.

Gartner vede răspunsul global la pandemie în trei etape, iar acum că firmele intră în cea de-a doua – revenirea -, cheltuielile pentru proiecte IT care nu sunt esențiale vor trece pe locul în doi în favoarea administrării eficiente a lichidității.

Prin urmare, managerii de investiții vor gravita către cheltuieli pentru servicii pe bază de abonament și servicii cloud, pentru reducerea costurilor. Se preconizează că ”infrastructura ca serviciu” (Infrastructure-as-a-service, IaaS) va crește cu 13,4% în acest an, la 50,4 miliarde de dolari. Cererea de soluții online de colaborare va sprijini cheltuielile legate de serviciile de conferințe în cloud, care sunt prognozate să înregistreze o creștere de 46,7% în acest an.


”Odată cu reducerea restricțiilor, multe companii vor înregistra în curând un nivel mai ridicat al veniturilor, ceea ce va duce la o creștere a cheltuielilor IT”, a precizat John-David Lovelock. ”Această pauză urmată de restart va împinge creșterea din 2020 în 2021”, a adăugat el.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: