Investiție record pentru un startup românesc: UiPath primește 30 milioane dolari de la un fond de investiții american - CursDeGuvernare.ro
vineri

22 octombrie, 2021

Investiție record pentru un startup românesc: UiPath primește 30 milioane dolari de la un fond de investiții american

27 aprilie, 2017

Compania românească de tehnologie UiPath a obținut o finanțare record pentru piața românească, de 30 de milioane de dolari, din partea fondului american de investiții Accel Partners, care se numără printre investitorii Facebook sau Dropbox.

UiPath a fost înfiinţată în 2006 de Daniel Dines (CEO) şi Marius Tircă (CTO) la Bucureşti. La început, UIPath a fost ca oricare altă companie de outsourcing, dar care acelaşi timp încerca să se specializeze în automatizare software dezvoltând librării de automatizare pentru alţi dezvoltatori din lume.
După o perioadă, cererea de automatizări a început să crească (aşa numitele „Robotic Process Automation” – soluţie software de automatizare a proceselor repetitive), iar UiPath a început să dezvolte un produs propriu în 2012, ieşind pe piaţă cu el în 2013 şi pe care l-au vândut şi îl vând diferiţilor clienţi, mai ales externi.
Clienţii UiPath sunt firme de tipul BPOs (Business process outsourcing), SSC (Shared service centers) şi alte companii mari care vor să automatizeze diverse procese pentru a uşura activitatea angajaţilor şi a creşte eficienţa şi productivitatea. Adresându-se clienţilor tip corporaţie, software-ul lor de automatizare nu este tocmai ieftin, pornind de la un minim de 50.000 euro şi ajungând până la un milion de euro.
Ce face software-ul produs de UiPath, pe scurt? Practic, înlocuieşte factorul uman din procesele repetitive, eliminând munca de tip copy-paste a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional repetitive care îi solicită inutil.
Cele mai mari investiţii în startup-uri românești au fost cele primite de  Bitdefender (6.4 milioane euro), Elefant.ro (5.5 milioane euro), Vola.ro (5 milioane euro), Gecad (5 milioane euro), FashionUp.ro (1.3 milioane euro) şi altele, mai mici.

 citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr