vineri

21 ianuarie, 2022

Internet pe Lună – proiect NASA pentru misiunile Artemis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2021

Un studiu prezentat de NASA analizează posibilitatea construirii unei rețele Wi-Fi lunare, anunță Business Insider. Inițiativa apare în contextul eforturilor administrației americane de a rezolva problema comunicațiilor lunare pentru viitoarele misiuni Artemis, dar și pentru o legătură sigură de comunicații între o viitoare bază lunară și Pământ.

Mary Lobo, directorul diviziei de tehnologie și inovație din cadrul Centrului de Cercetare Glenn al NASA, a afirmat într-un comunicat remis presei că această situație „a oferit oportunitatea de a dezvolta soluții pentru provocările cu care ne confruntăm datorită trimiterii astronauților pe Lună, dar și pentru a rezolva o problemă a societății noastre”.

Programul Artemis, care a fost prezentat anul trecut, țintește să ducă astronauți pe Lună pentru prima dată din 1972.


NASA intenționează să lanseze o primă misiune fără echipaj uman în 2021, urmată de o misiune umană care va avea ca obiectiv să înconjoare Luna, în 2023, și de o aselenizare, în 2024.

Agenția spațială a Statelor Unite afirmă că dezvoltarea unei rețele Wi-Fi pe Lună este importantă în condițiile în care „echipajul, roverele, instrumentele științifice și echipamentele de minerit vor avea nevoie de canale de comunicații de încredere cu baza lunară și, în final, cu Pământul”.

NASA a afirmat de asemenea într-un comunicat de presă că inegalitatea digitală și lipsa accesului la internet adecvat sunt îngrijorări socioeconomice în SUA și că acestea au fost exacerbate de pandemia de COVID-19.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Agenția spațială urmează acum să analizeze adaptarea tehnologiilor și echipamentelor Wi-Fi pentru a rezista la condițiile și temperaturile extreme de pe Lună.


La sfârșitul lui septembrie NASA a confirmat însă că misiunea Artemis ar putea fi amânată din cauza unei acțiuni depuse în instanță de Blue Origin, compania aerospațială a miliardarului american Jeff Bezos, care contestă acordarea contractului de construire a landerului lunar companiei rivale SpaceX.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr