miercuri

17 aprilie, 2024

16 iunie, 2023

Intel negociază cu guvernul german primirea a unei subvenții de aproape 10 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de cipuri în estul Germaniei, în orașul Magdeburg

Negocierile privind ajungerea la un acord privind alocarea unui grant de aproape 10 miliarde de euro din partea Germaniei producătorului de cipuri Intel pentru construirea unei fabrici în estul țării se apropie de final a relatat joi publicaţia Handelsblatt, citând surse guvernamentale, transmite Reuters. Discuțiile vizeză creșterea nivelului subvențiilor de la 6,8 miliarde de euro, convenite inițial, la 10 miliarde din cauza creșterii costurilor de construcție și a climatului economic incert.

Negocierile finale vor avea loc în acest weekend, a informat ziarul, directorul general al Intel, Pat Geisinger, şi reprezentanţii guvernului urmând să semneze un acord luni, la Berlin.


Intel şi Ministerul Economiei nu au fost imediat disponibile pentru comentarii în afara orelor de lucru.

Fondurile suplimentare urmează să provină dintr-un buget aflat în responsabilitatea ministrului Economiei, care a militat intens pentru subvenţiile suplimentare în faţa rezistenţei ministrului de Finanţe Christian Lindner, potrivit Handelsblatt.

Compania a amânat începerea construcției fabricii din Magdeburg la sfârșitul anului trecut, din cauza costurilor umflate din cauza inflației și a cerut mai multe fonduri, au declarat persoane care cunosc negocierile. Germania și-a exprimat acum dorința de a acorda aproximativ 10 miliarde de euro în cadrul negocierilor, au spus oficialii, cerând să rămână anonimi deoarece informațiile nu sunt publice.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: