sâmbătă

22 iunie, 2024

27 februarie, 2022

Intel a ales orașul est-german Magdeburg ca locație pentru o nouă fabrică europeană de cipuri, investiţie de miliarde de euro, potrivit unor surse Reuters.

Decizia ar urma să fie anunţată pe 4 martie.

Compania a precizat în septembrie că ar putea investi până la 95 de miliarde de dolari în Europa în următorul deceniu și ar putea anunța locațiile a două noi fabrici europene de semiconductori până la sfârșitul anului 2021.


Germania a fost în fruntea listei ca destinaţie a investiţiilor americanilor de la Intel. Subvențiile guvernamentale, stabilitatea și disponibilitatea lucrătorilor calificați au fost factori care au cântărit în favoarea celei mai mari economii a zonei euro.

Analiștii sunt de părere că Intel ar putea aștepta introducerea unei noi legislații înainte de a decide asupra celorlalte locaţii pentru fabricile sale europene – European Chips Act, legislaţie care are scopul de a reduce dependența continentului de furnizorii asiatici de semiconductori prin subvenționarea dezvoltării locale de fabrici de cipuri.

Micul oraș Magdeburg este capitala statului Saxonia-Anhalt. Acesta găzduiește Universitatea Otto von Guericke și are spațiu pentru o nouă fabrică în zona industrială Eulenberg din sud-vest.

Intel, care a anunțat în ianuarie planuri de a construi un complex de fabricare a cipurilor de 20 de miliarde de dolari în Ohio, SUA, ia în calcul şi Franţa şi Italia pentru viitoarele sale investiţii în Europa, printre care s-ar număra un centru de proiectare și o fabrică de ambalare, a mai precizat sursa.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: