Instanțele fug de dosarul morții lui Bogdan Gigină - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Instanțele fug de dosarul morții lui Bogdan Gigină

26 septembrie, 2018

Până să apară un verdict în dosarul Gigina, Gabriel Oprea încearcă timid să revină pe scena politica

Dosarul morții polițistului Bogdan Gigină a fost mutat, pentru a doua oară, la o altă instanță, anunță Digi24.

Curtea supremă a decis în vară că procesul ar trebui să se desfășoare la Judecătoria Sectorului 1, dar miercuri un alt judecător a hotărât că dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Ancheta a început în octombrie 2015, la scurt timp după ce agentul rutier Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti. El gonea cu motocicleta prin ploaie încercând să-i croiască drum vicepremierului Gabriel Oprea prin traficul din Bucureşti.


Procurorii spun că vina pentru acest accident o poartă fostul vicepremier Gabrierl Oprea şi administratorul firmei care a săpat groapa şi nu a semnalizat-o bine.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

DNA a finalizat ancheta în mai 2018, doar după ce Înalta Curte de Casație și Justiție, la solicitarea părinților lui Bogdan Gigină, a dat un termen pentru finalizare.

Senatul a respins în septembrie 2016 cererea DNA de ridicare a imunității lui Gabriel Oprea în vederea acnhetării sale pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. DNA ceruse ridicarea imunității lui Gabriel Oprea în vederea anchetării acestuia pentru ucidere din culpă.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr