duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 septembrie, 2016

renaultCurtea de casație din Franța a decis miercuri că aceeași muncă efectuată în zone geografice diferite poate fi remunerată diferit, deoarece costul vieții diferă, scrie ouest-france.fr

Este o decizie definitivă pronunțată pe apelul sindicatul SUD, de la fabrica Renault din Douai (în nordul Franței) împotriva hotărârii din 30 septembre 2014 a Curții de apel Douai, care dleiberase asemănător..

Sindicaliștii au contestat în instanță diferențele de salarizare pe care le practică Renault – pentru aceeași muncă, la fabrica din Douai veniturile sunt sistematic mai mici decât cele de la liniile de producție din zona Ile-de-France, regiunea din jurul Parisului.


Salariile angajaților din regiunea Parisului sunt cu 1,19% până la 1,57% mai mari decât cele ale colegilor din provincie, în special a celor de la uzina de la Douai. De exemplu, salariul de bază al unui operator sau al unui tehnician de exploatare este de 1.595 euro, față de 1.574 euro în Douai.

În decizia sa, Curtea de casație consideră că „o diferență de remunerare poate fi practicată între salariații aceleiași companii când aceștia aparțin unor facilități diferite și practică aceeași muncă. Însă pentru acest lucru, este nevoie ca diferența să se bazeze pe motive obiective care pot fi verificate de judecător”.

În acest dosar, Curtea de casație a apreciat că diferențele de cost al vieții invocate de Renault au la bază o „justificare obiectivă pertinentă”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: