sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2018

Inspecția Judiciară vaa efectua, în perioada 16 mai – 8 iunie, un control tematic privind măsurile luate de parchete pentru soluționarea dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de cini ani de la data sesizării.

Va fi analizată activitatea de urmărire penală şi supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele poliţiei judiciare în dosarele aflate în lucru la procuror ori la organele poliţiei judiciare și mai vechi de cinci ani de la sesizare.

Printre altele, inspectorii vor încerca să identifice cauzele care au făcut imposibilă soluționarea acestor dosare în cinci ani.


De asemenea, inspectorii judiciari vor verifica activitatea de îndrumare şi control efectuată de procurorii cu funcţii de conducere în cazul acestor dosare penale, mai precizează un comunicat al Inspecției.

Controlul va corela aceste aspecte cu situaţia resurselor umane ale Parchetelor, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Raportul privind această verificare va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie 2018.

Este a treia mare acțiune de control tematic declanșată de Inspecție în ultima lună:

  • În urmă cu o săptămână, Inspecția Judiciară a anunțat că verifică toate dosarele de mare corupţie de la Înalta Curte de Casație și Justiție şi de la restul instanţelor din ţară.
  • În aprilie, IJ a început un control tematic la DNA, care viza primirea, înregistrarea şi circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 – semestrul I 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: