miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 martie, 2017

Inspecția Judiciară efectuează verificări prealabile în legătură cu declarațiile procurorului general al României – Augustin Lazăr – și ale șefei DNA – Laura Codruța Kovesi – pe marginea OUG 13/2017, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvântul al IJ, Alin Alexandru.

Verificarea se face în urma unei sesizări depuse de Răzvan Savaliuc, de la luju.ro, care invocă obligația de rezervă a magistraților.

„Confirmăm primirea sesizării jurnalistului Răzvan Savaliuc în legătură cu procurorul general, Augustin Lazăr, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Lucrarea a fost înregistrată și urmează să fie efectuate verificări prealabile pentru a se stabili dacă sunt indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare”, a declarat Alin Alexandru.


O cerer pentru verificarea declarațiilor făcute pe același subiect de procurorul general a fost respinsă marți d eplenul CSM.

Solicitarea de marți i-a aparținut judecătoarei Simona Marcu, membru CSM, și a fost respinsă cu majoritate de voturi – un singur vot pentru verificări și două abțineri.

„A fost un test pentru independența magistraților. A fost un test bun pentru a se vedea dacă un membru CSM poate să spună ce gândește”, a declarat Augustin Lazăr la ieșirea de la acea ședința CSM.

Un singur membru CSM a votat pentru cercetare. „Nici eu nu știam de câtă încredere mă bucur”, a spus Augustin Lazăr.


Tot atunci a fost respinsă și cererea, tot a judecătoarei Simona Marcu,  de verificare a modului în care DNA a anchetat emiterea OUG 13.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: