vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni dimineața că a cerut Inspecției Judiciare a CSM evaluarea activității manageriale de la DNA și Parchetul General. 

„A venit vremea clarificărilor la DNA”, a mai spus el, explicând că a atras atenția ca activitatea acestei instituții să se desfășoare în limite constituționale.

El a insistat că măsurile propuse ulterior evaluării „vor vi proporţionale disfuncţionalităţii constatate”.


Spuneam că e vorba de o evaluare a actitivității în general a DNA, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte, o evalure a managementului respectivelor autorități. Sper să se constate că nu avem o justiție selectivă, să se constate că sesizările, cauzele deduse spre urmărirea penală au fost puse pe rol, soluționate cu celeritate, să răspundă cerinței de soluționare a cauzelor într-un termen rezonabil și mai sper să se respecte și cronologia soluționării funcție de cronologia înregistrării”, a declarat Tudorel Toader.

El a adăugat că în România se produc multe tragedii pentru că oameni nevinovați sunt anchetați și trimiși în judecată.

„Avem nevoie de o justiție dreaptă. Susţin combaterea faptelor de corupție, dar, ca ministru, sunt obligat să nu văd doar partea pozitivă, că mulți inculpați sunt condamnaţi, să văd si partea negativă, că, din păcate, mulți cetățeni, mulți români sunt arestați, urmăriți penal, anchetați, trimiși în judecată, eventual și condamnați, pentru ca ulterior să se constate că sunt nevinovați, ceea ce e o tragedie pentru cel în cauză și o pată neagră pentru Justiție”, a precizat el.

 


Inspecția Judiciară analizează deja înregistrările publicate în urmă cu două săptămâni de postul de televiziune România TV.

În una dintre ele, Kovesi i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să „ajungă mai repede” la „domnul premier” care a semnat „contractele cu casele”. „Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii- n.r.), ştiţi ce îmi doresc? Să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (…) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat”, spune procurorul şef al DNA.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: