vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2019

Decizia premierului Viorica Dăncilă prin care se înființează Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112 a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial.

Structura va fi condusă de Raed Arafat, care va avea funcția de președinte.

Deputatul USR Cătălin Drulă, explică pe Facebook faptul că un Comitet cu aceste atribuții există deja, fiind înființat în urmă cu 11 ani.


Comitetul are ca obiectiv identificarea problemelor din mecanismul și procedura de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112, și elaborarea unor soluții pe termen scurt, mediu și lung.

Mesajul lui Cătălin Drulă:

CONTEXT

Legea care stă la baza sistemului 112 este OUG 34/2008.


În terminologia din ordonanță, termenul pentru ce numim „112” în mod obișnuit este Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU).

La art. 5 al legii este definit Comitetul național de coordonare a activității SNUAU care are ca responsabilități printre altele:

  • elaborarea de politici şi strategii privind funcţionarea, operarea şi dezvoltarea SNUAU, precum şi a serviciului de urgenţă 112 în România
  • coordonarea la nivel național, în mod unitar, a acțiunilor tuturor organismelor implicate în funcționarea SNUAU conform cerinţelor europene în domeniu.

Cine face parte din Comitetul SNUAU:

  • ministrul Comunicațiilor: președinte al Comitetului
  • directorul STS: vicepreședinte
  • Ministerul Afacerilor Interne, prin secretar de stat
  • Ministerul Sănătății, prin secretar de stat
  • ANCOM, prin vicepreșdinte

— CONCLUZIE

Deci avem un Comitet DEJA, definit prin lege, cu aceleași obiective, dar care NU ESTE ÎN STARE să își facă treabă.

Acest Comitet este responsabil pentru neimplementarea în România a Advanced Mobile Location/Emergency Location Service (AML/ELS) – sistemul de trimitere automată a poziției GPS a telefonului când se apelează 112 – deși efortul este relativ mic (probabil 1-2 luni de muncă și câteva zeci de mii de euro, în costuri).

Se ascund după un gigantic contract de modernizare a întregului sistem 112 care va dura ani de zile (nici licitația nu e gata), când de fapt pentru AML/ELS efortul necesar este miniscul în comparație.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În loc să-i tragă la răspundere pe cei care nu și-au făcut treaba, în primul rând ministrul Comunicațiilor care este președinte ale Comitetului existent, Dăncilă crează un nou Comitet cu aceiași membri și aceleași responsabilități.

Adică ne aruncă niște praf în ochi. E pur și simplu bătaie de joc față de cetățenii acestei țări. Totul e făcut doar de imagine. N-au pic de rușină și de jenă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: