marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2016

industrie crestereProducţia industrială a fost mai mare cu 1,4% pe nouă luni din 2016 față de perioada similară din 2015 (în serie brută), dar cu numai 0,3%, ca serie ajustată (în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna precedentă din 2016 prodfucția industrială a crescut cu 23,0% (serie brută), respectiv cu 1,0% (serie ajustată).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 3,3%, ca serie brută, respectiv cu 1,4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.


Pe sectoare, industria extractivă a înregistrat și în septembrie un declin accentuat, de 14%, în timp ce producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat s-a redus cu 4,2%.

Sectorul minier din România și cel al companiilor de utilități, controlat în mare parte de stat este privit de analiști ca unul care reclamă de multă vreme lipsa reformelor și a investițiilor, care au dus la o competitivitatea slabă.

Raportul complet la INS


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: