joi

20 iunie, 2024

26 ianuarie, 2021

Incertitudinea cu privire la continuitatea afacerilor, evoluția crizei sanitare, a crizei economice și teama de eventuale schimbări de legislație sunt cele  mai mari provocări cu care se confruntă companiile la acest început de an, conform răspunsurilor exprimate de 155 de companii membre AmCham în cadrul unui sondaj despre impactul pandemiei efectuat în intervalul 15 decembrie 2020 – 20 ianuarie 2021.

“În condițiile în care acestea sunt provocări globale care afectează toate economiile, considerăm că România se află într-o situație privilegiată din mai multe puncte de vedere: începutul unor noi mandate legislative și executive menite să aducă stabilitate; începutul unei noi perioade de alocare a fondurilor europene în care România poate beneficia de sume record; suprapunerea priorităților Guvernului și mediului de afaceri într-o proporție considerabilă. Ne bucurăm să constatăm că multe dintre recomandările strategice din documentul AmCham – Priorități pentru România  se regăsesc în Planul de Guvernare” a punctat Ionuț Simion, Președinte AmCham Romania.

Potrivit unui comunicat emis marți de organizație, prioritate comună este  și aderarea României la OCDE, de dorit până în anul 2025, obiectiv care necesită de asemenea eforturi intense din partea autorităților responsabile cu implementarea politicilor economice dar pentru care se poate conta pe o susținere fermă din partea comunității de afaceri.


Aceste elemente favorabile creează premisele unor consultări și colaborări reale, a unui parteneriat între mediul de afaceri și sectorul public pentru demararea și implementarea obiectivelor comune care vor conduce la consolidarea încrederii și a unui climat investițional predictibil în România, transmițând un mesaj pozitiv atât companiilor prezente în România, cât și celor care prospectează regiunea.

Dialogul și colaborarea între autorități și mediul de afaceri vor contribui la diminuarea incertitudinii sub dominația căreia începe acest an și la transformarea acesteia din factor de risc în oportunitate de dezvoltare pentru România, posibilă prin valorificarea resurselor financiare, digitale și umane de care țara noastră dispune.

După 2020, anul cu cel mai ridicat nivel de incertitudine din istoria postbelică, anul 2021 se profilează ca o perioadă unică în care, în ciuda multiplelor provocări, România are șansa istorică să demareze proiecte și reforme majore, să recupereze decalaje, să valorifice avantajele competitive actuale, dar și să le pregătească pe cele viitoare.

AmCham România va continua să fie un partener constructiv de dialog și să promoveze viziunea și recomandările comunității de afaceri pe care o reprezintă în sprijinul adoptării celor mai potrivite politici publice și măsuri pentru bunăstarea României.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: