duminică

4 iunie, 2023

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal companiilor a crescut în ianuarie cu 21,9% față de ianuarie 2022, cel mai scăzut ritm din aprilie 2022, când serviciile s-au contractat în contextul incertitudinilor generate de războiul Rusiei din Ucraina, reiese din datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Evoluția pare a fi, în mare măsură, o consecință a unei evoluții mai slabe a activităților de servicii informatice și în tehnologia informației, care s-au contractat față de decembrie 2022 și au înregistrat un avans de 26,6% față de ianuarie 2022, cu peste zece puncte procentuale mai puțin decât ritmul de creștere din ianuarie 2022, de 36,7%.

Și serviciile de comunicații au cunoscut o deteriorare semnificativă a ritmului anual de creștere, acesta fiind de doar 3,4% în ianuarie 2023, de trei ori mai puțin decât în ianuarie 2022.

Serviciile prestate populației au avut parte de un început de an mai bun


Serviciile prestate populației au avut parte de un final de an ceva mai bun, reiese din datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din luna ianuarie 2023 a crescut, pe serie ajustată sezonier, cu 28,4% față de ianuarie 2022, cu toate că industria ospitalității a raportat rezultate mai slabe decât anul trecut.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, a înregistrat o creștere cu 15,7% față de luna ianuarie 2022.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: