luni

20 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2023

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în ianuarie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022, atât ca serie brută (cu 22,3%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (cu 28,4%), anunță INS.

Activitatea de servicii a urcat cu 22,3%, față de ianuarie 2022

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,3% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+75,5%), activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+44,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+26,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+23,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023 a crescut cu 28,4%, comparativ cu luna ianuarie 2022.


Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, a înregistrat o creştere cu 15,7% faţă de luna ianuarie 2022.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a înregistrat o creştere cu 20%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+30,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,5%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 32,4%.

Ianuarie 2023 comparativ cu decembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 10,3%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-21,6%), comerţul cu autovehicule (-12,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,6%).


Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scǎdere cu 7%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-21,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-12%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-11,7%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,6%).

Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană a crescut cu 4,3%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,5%.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: