duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2023

Un consorțiu condus de compania turcească Kalyon Insaat Sanayi a câștigat licitația pentru construcția gazoductului Tuzla-Podișor. Guvernul României, anunță Rador, a semnat și ordinul de începere a lucrărilor.

Zilele trecute au fost semnate documentele privind câștigarea licitației pentru gazoductul Tuzla-Podișor, de către Kalyon Holding. Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Guvernului din București.

Gazoductul Tuzla– Podișor, conductă de transport gaze naturale în lungime de 308,3 km, va face legătura între perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră și coridorul BRUA.


Murathan Kalyoncu, membru al Consiliului de Administrație al Kalyon Holding, a făcut o declarație referitoare la proiectul câștigat în România: „Importanța acestui proiect este că satisface 45% din necesarul de gaze naturale al României. În același timp, este cel mai mare proiect de investiții în infrastructura energetica realizat în Europa, în cadrul proiectelor susținute de Uniunea Europeană”.

Promisiunea constructorului: Gazoductul va fi finalizat în 2 ani

Murathan Kalyoncu a declarat că firma sa își propune să finalizeze proiectul într-o perioadă scurtă, de 24 de luni.

El a precizat: „Documentul l-am semnat vinerea trecută. Tot vinerea trecută am preluat șantierul. Ne propunem să livrăm lucrarea noastră către Transgaz în 24 de luni. Am pornit pe acest drum cu experiența și expertiza pe care le-am dobândit în Turcia.

Instalația de stocare a gazelor naturale din regiunea Marmara de Sud pe care am realizat-o în Turcia dar și construcția conductelor de gaze naturale TANAP ne-au ajutat foarte mult în acest sens.


Am câștigat această licitație deoarece suntem compania cu cea mai avantajoasă ofertă, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al costurilor în comparație cu concurenții noștri internaționali.

Suntem mândri că o companie turcească lucrează la acest proiect, extrem de important pentru Europa și independența sa energetică”.

Stația de comprimare gaze naturale Podișor a fost finalizată în septembrie 2019. După acordarea contractului de construcție a gazoductului Tuzla-Podișor singurul element lipsă este decizia OMV de începere a investiției din Marea Neagră.

Un anunț în acest sens este așteptat în următoarele săptămâni.

Proiectul de la Podișor, de livrare a noi cantități de gaze în rețeaua națională de distribuție și, mai departe, în rețeaua europeană se află pe lista Proiectelor de Interes Comun ale Uniunii Europene.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: