sâmbătă

13 iulie, 2024

5 iulie, 2011

2.000 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la Poşta Română şi încă 450 de la Radiocom, a anunţat, mari, ministrul Comunicaţiilo, Valerian Vreme, într-o conferinţă.

”Odată demarat programul de restructurare de la Poşta Română, prin care vor fi concediaţi 2.000 din cei 34.000 de angajaţi, vom continua reorganizările la nivelul ministerului, de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Radiocom, urmând să plece 450 de angajaţi din cei 1.950 pe care îi are compania în prezent”, a spus Vreme.

Potrivit unor afirmaţii anterioare ale ministrului, restructurarea Poştei Române va genera economii de 110.000 de lei pe lună, prin desfiinţarea a şapte sucursale şi a 146 posturi de conducere, la care se adaugă 50 milioane lei pe an, economii din desfiinţarea a 402 unităţi poştale şi a mai multor oficii poştale.


În scrisoarea de intenţie transmisă de Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională către Fondul Monetar Internaţional, pe 9 iunie, autorităţile române se angajează, în cazul Poştei, la îmbunătăţirea rezultatelor financiare pentru atingerea ţintei de aducere a companiei pe profit la sfârşitul anului 2012.

De asemenea, Guvernul promite FMI, în privinţa Poştei,”reducerea numărului de subunităţi poştale cu aproximativ 900 până la finele lunii iulie, reducerea suplimentară cu cel puţin 70 de posturi administrative până la finele lunii iulie, consolidarea continuă a eforturilor de a colecta facturile neîncasate, rambursarea integrală a arieratelor (în funcţie de hotărârile judecătoreşti, acolo unde este cazul)”.

Potrivit înţelegerii cu FMI, până la finalul lunii septembrie 2011, disponibilizările din companiile de stat cu pierderi trebuie să depăşească 7.000 de salariaţi.

Cei mai mulţi salariaţi pleacă de la Căile Ferate – circa 5.500, până la finalul lunii iulie, se arată în scrisoarea de intenţie.


Pe lângă companiile de stat, Guvernul continuă anul acesta disponibilizările şi în instituţiile bugetare din subordinea sa, având restanţe în privinţa Ministerului de Interne şi Ministerului de Finanţe.

În privinţa Finanţelor, 1.200 de salariaţi trebuie să fie concediaţi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei hotărâri de guvern de acum o lună. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, şeful Resurselor Umane de la ANAF, Gheorghe Stambelu, ar fi demisionat, zilele trecute, pentru că nu este de acord cu procesul de disponibilizări din instituţie.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: