Încasările din impozitul pe venit merg integral la administrațiile locale - proiect de OUG anunțat de Finanțe - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Încasările din impozitul pe venit merg integral la administrațiile locale – proiect de OUG anunțat de Finanțe

4 octombrie, 2018

Guvernul va adopta luna aceasta o ordonanță de urgență prin care impozitul pe venit va trece integral la nivelul comunităţilor locale, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Este o măsură pe care noi o avem în Programul de Guvernare prin care impozitul să treacă la comunităţile locale. Va fi o ordonanţă de urgenţă. Decizia va fi luată înainte de a fi făcut bugetul pe 2019”, în luna octombrie, sau cel târziu la începutul lunii noimebrie, a declarat ministrul Teodorovici, miercuri la Parlament.

De asemenea, ministrul a precizat că va avea loc și o discuţie privind repartizarea sumelor între consilii judeţene şi celelalte comunităţi locale.


O intenție asemănătoare a fost anunțată anul trecut și de fostul premier Mihai Tudose, iar comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat în decembrie 2017 un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018 care prevedea ca sumele colectate din impozitul pe venit să rămână la UAT-uri (administrațiile locale), pentru a se compensa pierderile provenite din reducerea, de la 16 la 10%, a impozitului pe venit.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

S-a renunțat însă, sub presiunea Guvernului, întrucât exista riscul ca deficitul să fie depășit.

Amendamentul respectiv a fost propus de UDMR şi adoptat cu susţinerea reprezentanţilor PNL, USR, UDMR şi cu votul lui Eugen Teodorovici, acum ministru al Finanțelor. Prevederea stabilea că toate încasările rămân în teritoriu, iar primăriile vor avea direct 66,8% din sumele reprezentând impozitul pe venit:


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr