sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2018

Jan Kuciak şi logodnica sa au fost uciși cu focuri de armă în locuința lor

Premierul Robert Fico, confruntat cu o mare presiune din partea opiniei publice după asasinarea jurnalistului  Jan Kuciak, l-a acuzat luni pe Andrej Kiska, președintele Slovaciei, că ar conspira cu miliardarul George Soros pentru a destabiliza guvernul și țara.

Fico a dezvăluit luni că președintele slovac s-ar fi întâlnit cu miliardarul american în luna septembrie.

Acuzația vine după ce Andrej Kiska a lansat un apel la o remaniere profundă a Guvernului sau la alegeri anticipate, ca urmare a uciderii la comandă a jurnalistului Jan Kuciak, care ancheta acte de corupţie la cel mai înalt nivel.


Kiska a acuzat “aroganţa puterii” şi absenţa unor măsuri pentru ieşirea din această “criză de încredere”.

“Am aşteptat o săptămînă pentru a vedea ce măsuri şi decizii politice va lua Guvernul pentru a încerca să aplaneze tensiunile şi să restabilească încrederea“, a explicat Andrej Kiska. “Nici o soluţie nu a fost sugerată. Unii au demisionat, însă nu văd nici un plan pentru a scoate ţara din criza de încredere“, a continuat președintele.

Jan Kuciak investiga o complexă reţea a mafiei din Calabria, ‘Ndrangheta, cu legături care ar ajunge până la biroul premierului Slovaciei, Robert Fico.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Au demisionat, în urma scandalului, ministrul Culturii și doi colaboratori apropiaţi ai premierului – consiliera sa Maria Troskova şi secretarul Consiliului de Securitate Naţională, Viliam Jasan.


Asasinarea a fost urmată de ample demonstrații – vineri seara, aproximativ 25.000 de persoane au manifestat la Bratislava, împotriva guvernului Robert Fico și a corupției din țară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: