duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 octombrie, 2020

Aproape 60% dintre angajații din România au declarat că lucrează sub presiune, media la nivelul UE fiind de 67%, potrivit datelor Eurostat valabile pentru 2019.

În România, 6% dintre angajați susțin că sunt afectați mereu de presiunea termenelor limită, în timp ce 52,2% au afirmat simt această presiune adesea sau uneori.

Slovacia, țara cu cea mai mică pondere de angajați stresați

La nivelul UE, țara cu cea mai mică pondere de angajați care spun că sunt mereu marcați de presiunea termenelor limită este Slovacia, cu 4%.


De cealaltă parte, țara cu cel mai mare procent de angajați care au declarat că simt mereu presiune la locul de muncă este Malta – 21%.

40% dintre spanioli n-au resimțit niciodată presiune la locul de muncă

Totodată, Cehia are cel mai mare procent de angajați care susțin că adesea muncesc sub presiune – 39%, în timp ce în Spania doar 15% dintre angajați trăiesc această experiență. De altfel, în Spania, aproape 40% dintre cei intervievați au declarat că nu au resimțit niciodată presiune la locul de muncă.  Spre comparație, în Finlanda doar 8% din persoanele care au răspuns la sondaj au afirmat acest lucru.

Situația la nivelul UE

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2019, în Uniunea Europeană, 11% dintre cei intervievați au declarat că au muncit mereu sub presiune, în timp ce 25% au spus că au trăit adesea această senzație. 42% dintre angajați au spus că au experimentat doar uneori stresul termenelor limită, în timp ce 22% nu au experimentat niciodată această senzație.


Sondajul a fost realizat în rândul angajaților cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: