luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2016

frontiera poloniaPolonia își restabilește controalele la frontiere și suspendă suspendă micul trafic frontalier cu enclava rusă Kaliningrad în așteptarea summitului NATO (8-9 iulie) și a Zilelor Mondiale ale Tineretului (între 27 și 31 iulie), când vor sosi aproximativ 2,5 milioane de turiști, a anunțat sâmbătă guvernul polonez.

Mîsura intră în vigoare pe 4 iulie și va înceta pe 2 august, potrivit unui comunicat al  Ministerului de Interne polonez.

Restabilirea controalelor la frontiere, dispozitiv prevăzut de Spațiul Schengen, va viza frontierele Poloniei cu Germania, Republica Cehă, Slovacia și Lituania, precum și porturile maritime și aeroporturile internaționale.


De asemenea, va fi suspendat regimul de mic trafic frontalier cu enclava rusă Kaliningrad și cu locuitorii ucrainieni de la graniță.

Unian.info anunță că frontiera în Polonia va respecta în acest interval procedura standard, adică se va putea face doar cu pașaport și viză de călătorie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe 7 și 8 iulie, la Varșovia se va desfășura summitul șefilor de stat și de guverne din statele aliate, reuniune ce are loc o dată la doi ani.

Este o reuniune importantă, la care se va discuta despre ambițiile Rusiei în regiune, despre revizuirea srategiei NATO pe flancul său estic și instalarea unor baze permanente în state membre din Europa Centrală și de Est, idee ce a stârnit critici aspre și amenințări din partea Moscovei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: