vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2015

victor pontaImobilele confiscate vor fi valorificate prin utilizarea acestora de către autorități publice centrale sau locale, care le vor prelua în proprietate, urmând să fie vândute doar dacă nicio instituţie nu va fi interesată de acestea, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate în ședința de miercuri a Guvernului.

„Guvernul a aprobat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea destinaţiei unor imobile confiscate. Ordonanţa de Urgenţă specifică în mod clar cele două situaţii. În primă instanţă, imobilele confiscate pot fi obţinute de către autorităţile publice centrale, locale, la solicitarea lor. Dacă sunt solicitări în această privinţă şi se încheie procesul verbal de predare-primire în 90 de zile aşa cum prevede Ordonanţa de Urgenţă, atunci ele trec în administrarea acestor autorităţi centrale sau locale. Dacă nu, intră în proprietatea privată a statului, putând fi scoase la vânzare conform prevederilor Ordonanţei 14/2007”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, citat de Agerpres.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta anunța că Guvernul va adopta un prim act normativ referitor la bunurile confiscate, urmând ca, până la finalul lunii aprilie, să se înfiinţeze, în baza unui proiect de lege, şi Agenţia Naţională de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate.


„Înţeleg că Justiţia şi Finanţele v-aţi înţeles şi bunurile imobile confiscate să fie valorificate fie intrând în prorpietatea instituţiilor publice, fie, dacă nu există nicun fel de instituţie publică care să poată să folosească acele bunuri, să treceţi la partea de valorificare, care categoric presupune mai mult timp”, a spus Ponta miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, anunţase la sfârşitul lunii martie că bunurile indisponibilizate în procese penale vor fi valorificate prin intermediul unei noi structuri, denumită Agenţia Naţională de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate, care va fi înfiinţată în baza unui proiect de lege transmis Parlamentului spre dezbatere în regim de urgenţă.

Proiectul de înfiinţare a noii agenţii prevedea iniţial că imobilele confiscate, în urma unei decizii a magistraţilor, ar urma să fie transformate în unităţi medicale, de învăţământ sau în sedii ale unor instituţii publice.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: