marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2019

Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, este acuzat de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă în dosarul în care Carmen Adamescu este urmărită penal pentru că ar fi delapidat Unirea Shopping Center, scrie Mediafax.

În acest caz, au fost efectuate percheziţii la două proprietăţi (din Bucureşti şi Ilfov) ale omului de afaceri, după care a fost audiat de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice.

Fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând companiei pagube de peste 5,8 milioane de euro, conform Mediafax.


Cei care doreau să închirieze spaţii în Unirea, încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societăţile administrate de Ilan Laufer, pentru sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spaţiile în Unirea, pentru sume consistent reduse.

Banii astfel obţinuţi de Ilan Laufer ar fi fost transferaţi către patru societăţi din Cipru şi Elveţia, de unde erau ulterior retraşi, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanţă, comision şi intermediere.

Sumele astfel obţinute se întorceau la Carmen Adamescu, spun aceleaşi surse.

În noiembrie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Liei Olguța Vasile la Ministerul Transporturilor:


”Am primit o propunere de remaniere a guvernului. Această remaniere este o soluție slabă și sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România este înlocuirea acestui guvern, care a creat foarte multe probleme,” spunea șeful statului, în noiembrie 2018.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: