miercuri

18 mai, 2022

Ilan Laufer, acuzat de evaziune fiscală în Dosarul Unirea Shopping Center

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2019

Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, este acuzat de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă în dosarul în care Carmen Adamescu este urmărită penal pentru că ar fi delapidat Unirea Shopping Center, scrie Mediafax.

În acest caz, au fost efectuate percheziţii la două proprietăţi (din Bucureşti şi Ilfov) ale omului de afaceri, după care a fost audiat de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice.

Fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând companiei pagube de peste 5,8 milioane de euro, conform Mediafax.


Cei care doreau să închirieze spaţii în Unirea, încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societăţile administrate de Ilan Laufer, pentru sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spaţiile în Unirea, pentru sume consistent reduse.

Banii astfel obţinuţi de Ilan Laufer ar fi fost transferaţi către patru societăţi din Cipru şi Elveţia, de unde erau ulterior retraşi, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanţă, comision şi intermediere.

Sumele astfel obţinute se întorceau la Carmen Adamescu, spun aceleaşi surse.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În noiembrie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Liei Olguța Vasile la Ministerul Transporturilor:


”Am primit o propunere de remaniere a guvernului. Această remaniere este o soluție slabă și sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România este înlocuirea acestui guvern, care a creat foarte multe probleme,” spunea șeful statului, în noiembrie 2018.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: