sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2012

Guvernul și presa germană critică măsura decisă de autoritățile franceze prin care se implică în scăderea prețurilor carburanților. guvernul francez a decis căteva măsuri cu caracter temporar prin care statul va suporta, prin reducerea accizelor, o parte din ieftinirea carburanților, cerându-le benzinăriilor să suporte cealaltă parte. Măsura decisă de guvernul de la paris se aplică pentru o perioadă de 3 luni, răstimp în care autoritățile caută un alt mecanism de ieftinire a combustibilului la pompă.

„Nu credem că o reducere a taxelor poate avea ca efect scăderea pe termen lung a preturilor carburanților”, a declarat purtătorul de cuvant al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, într-o conferinta de presa, scrie AFP. ”Reducerea prețurilor carburantilor nu face parte din atribuțiile guvernului”, a spus Seibert.

Ministrul economiei din Franța, Pierre Moscovici, anunțase cu o zi în urmă reducerea cu 6 cenți pe litru a prețului la combustibili, 3 cenții find suportat de guvern.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În fața măsurii decise de guvernul francez a reacționat și Bulgaria. guvernul de la Sofia a cerut ca statele să stabilească accizele la carburanți în funcție de puterea de cumpărare a populației țării respective, și nu în funcție de valorile minime impuse de Comisia Europeană.

Guvernul de la Sofia a intenţionat, după modelul Franţei, să reducă accizele la carburanţi din cauza preţurilor mari, dar nu a putut să facă acest lucru din cauza faptului că nivelul din Bulgaria al acestor taxe este sub pragul minim acceptat în UE, relatează Novinite. „Voi ridica această problemă şi voi insista să fie introduse noi niveluri ale accizelor, în funcţie de standardele de viaţă din fiecare stat membru, la prima întâlnire cu colegii mei la Bruxelles”, a declarat ministrul Economiei şi Energiei, din Bulgaria, Delian Dobrev.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: