duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2017

FOTO: cdn.datafloq.com

Șapte mari bănci europene au angajat IBM să construiască o platformă de tranzacții financiare pentru IMM-uri, care va folosi tehnologia blockchain, cu care funcționează moneda virtuală paralelă bitcoin, potrivit Reuters.

Digital Trade Chain Consortium este format HSBC, Deutsche Bank, Société Generale, Unicredit, Natixis, KBC și Rabobank și își propune să pună la dispoziție IMM-urilor până la sfârșitul anului platforma de tranzacționare de tip blockchain.

Decizia băncilor survine după ce, anul trecut, Un studiu al gigantul digital american și economist Intelligence Unit releva faptul că tranzacțiile financiare constituir un domeniu propice pentru tehnologia blockchain.


Tehnologia blockchain poate fi suportul unui sistem de procesare a tranzacțiilor și de arhivare a electronică a ordinelor, care permite accesul la documente a tuturor participaților printr-o rețea securizată, fără o verificare independentă.

„Vom avea o platformă care va aduce împreună cumpărătorii şi vânzătorii, iar tranzacţiile comerciale vor fi transparente, din momentul în care este emis un ordin de la cumpărare şi până la plată”, a declarat Hubert Bdenoot, director general pentru operaţiuni de finanţare a tranzacţiilor la KBC, citat de Reuters.

Primul serviciu care va fi disponibil pentru cumpărători şi vânzători este finanţarea şi acoperirea riscurilor, iar acesta va include un sistem de urmărire şi tranzacţionare, astfel încât cumpărătorii şi vânzătorii să poată urmări transferul fizic al bunurilor”, a mai spus Hubert Bdenoot.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Platforma țintește la cele peste 20 de milioane de firme mici şi mijlocii, care asigură 85% dn locurile de muncă și formează o parte esenţială a economiei. „Orice le poate facilita dezvoltarea va ajuta foarte mult”, a spus Keith Bear, vicepreşedinte pentru pieţe financiare şi director pentru blockchain la IBM.


Totuși, Hubert Bdenoot nu crede că noua platformă va revoluţiona dintr-o dată piaţa. „Nu cred că este ceva care va intra pe piaţă şi dintr-o dată jumătate din IMM-uri vor fi pe platformă, nu cred că este realist. Este ceva care va crește și va crea un efect de halou în piață”, a spus Hubert Bdenoot

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: