vineri

20 mai, 2022

Hyundai cumpără Boston Dynamics – ofertă de 880 milioane dolari pentru 80% din acțiuni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 decembrie, 2020

Robotul Atlas al Boston Dynamics Foto: therobotreport.com

Președintele Hyundai Motor Group și liderii entităților sale au convenit să cumpere 80% din acțiunile companiei de robotică Boston Dynamics, de la SoftBank Group Corp, a anunțat Hyundai vineri.

Boston Dynamics este evaluată la 1,1 miliarde dolari, mai spune compania sud-coreeană, ceea ce ar însemna că a oferit 880 de milioane de dolari pentru pachetul de 80%, potrivit Reuters.

Președintele Hyundai Motor, Euisun Chung, va deține 20% din acțiunile Boston Dynamics, iar celelalte 60% vor aparține Hyundai Motor și filialelor sale Hyundai Mobis și Hyundai Glovis.


Hyundai vrea să dovedească potențialul de succes comercial al Boston Dynamics, pentru a dezvolta automatizarea producției sale auto și integrarea unităților sale, ca și realizarea vehiculelor autonome, a taxi-urilor aeriene și dronelor și a roboților industriali, potrivit experților citați de Reuters.

Nou promovatul șef al grupului, Euisun Chung, s-a angajat să reducă liniile tradiționale de producție, în favoarea creșterii până la 20% a roboticii în afacerile viitoare ale grupului, cu mașini autonome la 50% și mobilitatea aeriană urbană la 30%.

Boston Dynamics a fost înființată în 1992, când s-a desprins de Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost cumpărată de Google în 2013, care a vândut-o în 2017 grupului nipon Softbank.

Dintre roboții celebrii ai Boston Dynamics s-a remarcat Spot, care poate urca scările și Atlas care și-a crescut performanțele an de an.


Ford a anunțat anul trecut că dezvoltă un parteneriat cu producătorul de roboți Agiliy Robotics pentru a proiecta o flotă de mașini autonome.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Producătorii auto se află în plină competiție de inovare, în care Hyundai se numără printre ultimii noi sosiți. Compania sud-coreeană a dezvoltat un robot pentru a reduce oboseala lucrătorilor în uzine și un program pilot pentru fabricile din SUA.

Proiectul din ianuarie al unui partneriat Hyundai – Uber, pentru a dezvolta o divizie de taxiuri aeriene electrice, a căzut după ce firma americană a a anunțat săptămâna trecută că va vinde unitatea perdantă de taxiuri aeriene companiei Joby Aviation, care vrea să producă avioane de pasageri electrice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: