26 iulie, 2016

horia simuOmul de afaceri Horia Simu (foto) a declarat marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), că autorul moral al despăgubirii supraevaluate plătite de ANRP pentru un teren din Constanța este Daniel Moldovenu, fost consilier de stat la Palatul Cotroceni, între 2005 și februarie 2014.

„Domnul consilier a venit la mine, spunându-mi că poate să rezolve aceste dosare, el cunoscându-se în prealabil cu doamna Crinuța Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut. (…) Ceea ce este nedrept în acest dosar, este inversarea cazualității și sunt acoperiți autorii morali ai acestui dosar. Domnul Daniel Moldoveanu este autorul moral al acestui dosar. Dânsul a făcut și alte activități economice care nu țineau de fișa postului domniei sale și faptul că nu este nici măcar prezent în acest dosar este puțin nedrept”, a declarat Horia Simu, citat de Agerpres.

Declarația a fost făcută la ședința de marți din procesul privind despăgubirea supraevaluată oferită de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) pentru un teren de 25 de hectare din municipiul Constanța.


ANRP i-a plătit omului de afaceri 8.750.000 euro, cu 7,7 milioane de euro mai mult decât ar fi valorat în realitatea terenul respectiv.

Simu a cumpărat drepturile litigioase pentru teren în 2009, cu 700.000 euro, și a primit despăgubirile de aproape 9 milioane de euro, în 2011.

Pentru ajutorul acordat, Crinuţa Dumitrean a primit de la Horia Simu, printr-un intermediar, 400.000 euro, iar expertul evaluator Dima Alin Horaţiu – 5.000 euro, potrivit procurorilor DNA care au instrumentat acest al 5-lea dosar ANRP.

De ce nu figurează Daniel Moldoveanu în dosar

În acest dosar au fost trimise în instanță, săptămâna trecută, 10 persoane, dar printre acestea nu figurează și Daniel Moldoveanu.


Motivul este oferit de omul de afaceri Horia Simu, pe pagina sa de Facebook:

„Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII – ADICA FORUL CARE CENTRALIZEAZA ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMATII DIN ROMANIA, este cel care a venit la mine CERANDU-MI sa-i dau un dosar de care sa se ocupe ca sa-i iasa si lui niste bani – s-a grabit anul trecut (la doua saptamani dupa arestarea mea) sa se autodenunte pentru a scapa. Cine l-a invatat sa faca asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile impotriva lui – inclusiv declaratiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Daca eram vinovati, era normal sa stam impreuna pe banca acuzatilor nu sa-l faca scapat!

Mai mult, vazand denutul calomnios facut de Daniel Moldoveanu, am denuntat si alte fapte de coruptie ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA.

Cat despre doamna Crinuta Dumitrean, tot ce pot preciza este ca nu am cunoscut-o vreodata. Domnul Moldoveanu a mentionat in schimb, in denuntul de la DNA, faptul ca s-a intalnit cu dansa si a intrebat-o despre stadiul revendicarilor. Domnul Moldoveanu a mai intermediat si alte revendicari si tranzactii comerciale pe care nu e avea in atributiile legale”.

Fostul consilier de stat s-a autodenunțat înainte ca procurorii să fi cunoscut faptele și să fi declanșat urmărirea penală în dosar, astfel încât, potrivit legii, a scăpat de răspunderea penală în acest caz.

Consilierul Moldoveanu – 25% din prejudiciul calculat de DNA

Marți, Simu a susținut în fața instanței că 25% din cele 7,7 milioane de euro i-au fost dați lui Daniel Moldoveanu, cel care a intervenit la Crinuța Dumitrean (fostă președintă a ANRP) și alți oficiali care au facilitat această desăgubire.

daniel moldoveanuDaniel Andrei Moldoveanu (foto) s-a născut în Constanța și a fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale – Departamentul Securității Naționale – și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații.

În 2012, numele său a fost vehiculat ca posibil șef la SIE, post preluat însă de Theodor Meleșcanu.

Traian Băsescu reacționează pe Facebook: Este o persoană, nu întreaga Administrație Prezidențială

Fostul președinte, pe mandatele căruia Daniel Moldoveanu a deținut funcția de șef al Comunității Naționale de Inofrmații, a reacționat imediat pe Facebook, cerând să nu fie extinse asupra întregii Administrații de la Cotroceni suspiciunile ce planează asupra fostului consilier:

„Constat că, în spaţiul public, există o dezbatere cu privire la implicarea Administraţiei Prezidenţiale şi a unui „consilier prezidenţial” din timpul mandatului meu în fapte de corupţie referitoare la retrocedări făcute de ANRP.
Resping categoric acest tip de abordare!
Din declaraţiile domnului Horia Simu şi comunicatul DNA, rezultă clar că este vorba despre o persoană şi nu despre întreaga Administraţie Prezidenţială”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: