marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2020

Horațiu Moldovan (foto), secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Digi24, că transmiterea intracomunitară a coronavirusului în România este o realitate și că autoritățile își pun problema izolării persoanelor în vârstă.

În ultimele 24 ore au fost confirmate 59 de cazuri de coronavirus, un număr record până acum.

„O creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul de infectare. Problema transmiterii intracomunitare este o realitate. Ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la altul. Un rezervor interior în România de coronavirus există, a venit din vestul Europei în primul rând și a putut fi controlat parțial, dar cei care au venit îl răspândesc”, a declarat Horațiu Moldovan.


El a precizat că persoanele cele mai expuse sunt cele în vârstă, în general peste 70 de ani. „Este motivul pentru care e imperios necesar să limităm contactul, ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu, dar acest lucru intră în sferă Ministerului de Interne”, a adăugat Moldovan.

Măsura izolării la domiciliu sau restricții severe de călătorie au fost impuse de diverse state europene în încercarea de a ori răspândirea pandemiei. Italia și Bulgaria au mari probleme în a impune respectarea acestui tip de restricție și au apelat, vineri la ajutorul armatei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: