sâmbătă

20 aprilie, 2024

5 ianuarie, 2016

hidroelectricaHidroelectrica a plătit în iunie 2015 ultima tranșă din cele 24 aferente masei credale și speră ca până la sfârșitul anului acesta să listeze la bursă un pachet de 15% din acțiuni.

Societatea Hidroelectrica a finalizat în iunie 2015 plata celor 24 de tranșe stabilite la masa credală, plătind astfel toate datoriile la valoarea nominală.

În primele nouă luni din 2015, Hidroelectrica a realizat un profit brut de 875 milioane lei, cu aproximativ 7% mai mare decât cel realizat în același interval din 2014, potrivit unui comunicat al companiei.


Cifra de afaceri netă a fost de 2,467 miliarde de lei, comparativ cu 3,4 miliarde lei pe întreg anul 2014.

De asemenea, compania a produs în cele 210 hidrocentrale și 5 stații de pompare 12,64 TWh, mai spune comunicatul.

Exercițiul financiar 2014 cu cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei, de 3,4 miliarde lei, cu cel mai mare profit inregistrat vreodata, de 1,2 miliarde lei si cu cel mai mic pret de productie din ultimii 5 ani.

Conform unei declarații făcute în noiembrie de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, ar putea ieși din insolvență la mijlocul acestui an.


Tot anul acesta, în noiembrie, ar urma să fie făcută și listarea pe bursă a unui pachet de 15% din acțiunile companiei, pachet pentru care se estimează obținerea a 500 de milioane de euro.

În urmă cu aproximativ două luni, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a câștigat definitiv procesul cu Energy holding privind denunțarea contractului de vânzare a energiei electrice.

Din cele 75 de procese aflate pe rolul instanțelor, compania a câștigat definitiv 66, celelalte 9 fiind în faza recursului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: