duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2020

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein (foto) a fost condamnat miercuri, la New York, la 23 de ani de închisoare în total pentru viol și agresiune sexuală, anunță The Guardian.

Avocaţii lui Harvey Weinstein ceruseră pentru clientul lor pedeapsa minimă, de 5 ani în închisoare. Apărătorii şi-au motivat solicitarea prin „căderea monumentală în dizgraţie” deja suferită de clientul lor.

Juraţii au stabilit vinovăţia lui Weinstein în cazul a două capete de acuzare, iar judecătorul a decis următoarele sentințe: 20 de ani pentru agresiune sexuală, comisă împotriva asistentului producător Miriam Haley, în 2006, și 3 ani pentru viol, comis asupra unei femei care nu a dorit să își dezvăluie identitatea.


Sentințele vor fi ispășite consecutiv, ceea ce înseamnă că Weinstein, în vârstă de 67 de ani, va trebui să stea în închisoare în baza condamnării de agresiune sexuală, după ispășirea acesteia urmând să fie deținut pentru viol.

Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale. Analiştii spun că verdictul va influenţa şi viitoarele procese ale unor persoane acuzate de abuzuri sexuale, încurajând victimele să raporteze astfel de cazuri.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Harvey Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost pus sub acuzare pentru prima dată. La începutul lunii ianuarie, Weinstein a fost pus sub acuzare şi la Los Angeles, pentru violenţe sexuale săvârşite asupra altor două victime.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: