vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat marți seară, la postul B1Tv că va cere Fondului Monetar Internațional și Comisiei Europene permisiunea ca la următoarea tentativă de vânzare a Oltchim să  nu mai organizeze licitație deschisă, ci să negocieze direct cu un investitor strategic.

Potrivit premierului, investitorul va trebui să păstreze locurile de muncă, să-și asume datoriile Oltchim, să respecte planul de investiții și să continue negocierile pentru preluarea Arpechim.

În privința investitorului strategic, Victor Ponta spune că numai grupul rus TISE s-a arătat până acum interesat, căci companiile occidentale au deja combinate lor și nu ar fi interesate să cumpere unul și în România.


De asemenea, premierul a spus că problema datoriilor Oltchim către AVAS trebuie rezolvată înainte de a scoate combinatul la vânzare.

Victor Ponta a vorbit și de ”planul de salvare” a combinatului, plan pregătir, potrivit premierului, de ministrul de Finanțe Florin Georgescu și de ministrul Economiei, Daniel Chițoiu. Planul ar conține măsuri de reziliere a contractelor ”firmelor căpușă”, reluarea producției în sensul în care nu se va produce pe stoc și găsirea unor măsuri care să fie șterse datoriile combinatului – fapt care explică implicarea ministrului de finanțe în acest plan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Directorul general al producătorului de energie electrică şi termică CET Govora, Mihai Bălan, va prelua conducerea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), numirea fiind aprobată marţi de către CA al combinatului, au declarat surse din Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al companiei din Vâlcea.

CET Govora este deţinută de Consiliului Judeţean Vâlcea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: