luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2018

Guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea pe tema remanierilor, a anunțat vineri premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a repetat că singura situație incertă în pragul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene este creată de șeful statului, care refuză să semneze numirea Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

”Am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de jocul politic sau de campanie electorală”, a spus Viorica Dăncilă.


Premierul anunța joi că l-a sunat pe președinte și a vorbit despre remaniere, iar acesta i-a transmis că ”o să mai analizeze până săptămâna viitoare”.

Președintele Klaus Iohannis declara miercuri că nu a finalizat analiza propunerilor de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

”Suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun. Avem guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumi. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue”, afirma Klaus Iohannis, care a cerut PSD ”să vină cu oameni performanți”.

PSD a propus ca Lia Olguța Vasilescu să fie ministru al Dezvoltării și Mircea Drăghici, trezorier PSD, să fie ministru al Transporturilor. Propunerile inițiale pentru aceste 2 portofolii- Ilan Laufer la Dezvoltare și Olguța Vasilescu la Transporturi- au fost refuzate de președinte. Șeful statului nu a examinat nici demisiile înaintate de Lucian Șova și Paul Stănescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: