sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2017

Premierul Sorin Grindeanu a atras atenția ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, că activitatea ANAF trebuie să se desfășoare fără niciun fel de probleme.

Ministrul l-a asigurat pe premier: ”Suntem în proces de evaluare a activității ANAF și vom lua măsuri în cel mai scurt timp”.

Dialogul s-a petrecut joi, în deschiderea ședinței de guvern, în fața reprezentanților mass-media aflați în sala de ședințe pentru obișnuitele oportunități de imagine.


Semnalul transmis public era unul previzibil, schimbarea de putere afectând de fiecare dată ANAF, instituție în fruntea căreia orice guvern își dorește o persoană ”de încredere”.

Susținător al instrumentului cunoscut sub denumirea generică ”Formularul 088”, e drept – într-o variantă ”optimizată” în urma unor discuții prelungite cu reprezentanți ai mediului de afaceri, prin comparație cu versiunea inițială lansată de fosta conducere ANAF, Dragoș Doroș nu a avut nicio reacție față de solicitarea politică imperativă a liderului PSD Liviu Dragnea de eliminare a acestei declarații.

Întrebat despre această problemă de către premier, ministrul de Finanțe a asigurat joi că ”mâine va ajunge la Monitorul Oficial ordinul președintelui ANAF de eliminare a acestui formular”.

Unul dintre numele vehiculate pentru postul de președinte al ANAF este al lui Florin Tunaru, actual vicepreședinte al ANAF și un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, care l-a sprijinit în ascensiune și l-a adus din Teleorman.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dragoş Doroş a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, funcţie cu rang de secretar de stat, prin decizia prim-ministrului Dacian Cioloş, la data de 4 martie 2015.

În perioada 2008 – 2010, Dragoş Doroş a fost Director General al Direcţiei Generale Legislaţie impozite directe din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: