joi

2 mai, 2024

7 august, 2020

Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern de vineri.

Este a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență.

Guvernul ar trebui să aloce bani suplimentari în primul rând pentru a-și onora, parțial, obligațiile legale de creștere a alocațiilor pentru copii și a pensiilor.


Orban a precizat că „situația economica nu e dintre cele mai bune” și  că ”va trebui să drămuim fiecare ban”.

”Finalizăm săptămâna aceasta evaluările şi, săptămâna viitoare, vom adopta ordonanţa de urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările, pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani.

Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, la fel ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID… Va trebui să drămuim fiecare ban şi, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul  a mai anunțat că luni, împreună cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea discuții cu fiecare ordonantor de credite care are un punct de vedere diferit de cel al Ministerul de Finanțe în problema rectificării.


Nevoia rectificării bugetare este certă ca urmare a cheltuielilor neprevăzute legate de epidemia cu coronavirusul Covid-19.

În plus, guvernul urmează să crească alocațiile copiilor, probabil cu 20%, față de prevederea impusă de PSD de dublare a acestora. În discuție este și creșterea generală a pensiilor, probabil într-un procent de 10-15%, mai mic decât cel prevăzut legal, tot la inițiativa PSD.

În Parlament, PSD amenință guvernul cu moțiune de cenzură dacă nu crește alocațiile și pensiile.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: