Guvernul plafonează împrumuturile administrațiilor locale pe următorii 3 ani - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Guvernul plafonează împrumuturile administrațiilor locale pe următorii 3 ani

23 noiembrie, 2018

Guvernul Dăncilă discută vineri un proiect de Hotărîre prin care plafonează datoria publică locală, în următorii 3 ani, la suma generală de 1,2 miliarde de lei anual.

Motivul invocat oficial este nevoia de încadrare în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat.

Proiectul de Hotărâre arată:


Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – Pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat, limitele anuale privind finanţările rambursabile care pot fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentând datorie publică locală, sunt în sumă de 1.200 milioane lei pentru fiecare dintre anii 2019, 2020şi 2021.

Art. 2. – Pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat, limitele anuale privind tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale sunt în sumă de 1.200 milioane lei pentru fiecare dintre anii 2019, 2020şi 2021.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul discută vineri și a doua rectificare bugetară din 2018, proiectul fiind publicat de Ministerul Finanțelor de miercuri seara. Sunt operate reduceri la Transporturi, Educație, Cercetare, Fonduri Europene, Mediu, Agricultură, Comunicații, Cultură, avându-se în vedere ”gradul de execuție a cheltuielilor, în principal, la proiectele finanțate din fonduri europene”.


Cea mai mare majorare bugetară se operează asupra bugetului Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale: +2,69 miliarde de lei din care: 1 miliard de lei dobânzi, 671,6 milioane de lei pentru contribuția României la bugetul U.E și 700 milioane de lei la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr