duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2012

Ponderea rambursărilor de bani europeni întrerupte în cadrul POSDRU nu este spectaculoasă iar Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Europene au oferit garanţii că toate neregulile constatate vor fi remediate până la sfârşitul lunii martie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu – potrivit AGERPRES.

El a arătat că efectul întreruperii rambursărilor de la Comisia Europeană, pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este ”absolut zero”, dacă măsura va dura doar până la finalul lunii martie.

„Dacă întreruperea este până la sfârşitul lunii martie, efectul este absolut zero pentru că plăţile celor care desfăşoară şi derulează aceste programe se fac. Dacă perioada va fi atât de scurtă, de trei săptămâni, nu este absolut nicio problemă, din nicio perspectivă, nici pentru cei care derulează, cu atât mai puţin pentru economie. Ponderea lor nu este spectaculoasă, din păcate. Măcar dacă am fi avut mai multe fonduri, să avem ce întrerupe cu adevărat. Aici e altă problemă. Am primit garanţii de la Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Europene că lucrurile pot fi controlate până la sfârşitul lunii martie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.


Potrivit acestuia, o delegaţie de la Direcţia Generală a Comisiei Europene DG Employment va fi în România în perioada 29 februarie – 2 martie şi va analiza situaţia în ceea ce priveşte POSDRU.

„Va analiza de ce recomandările făcute iniţial nu au fost implementate. Sunt chestiuni de management care trebuie corectate la acest program, pe care trebuie să le gestioneze şi să le recunoască drept funcţionale autoritatea română de audit. Această autoritate va trimite la Bruxelles rezultatul acestei analize. (…) MAEur şi Guvernul speră că situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii martie, având în vedere că sunt chestiuni de management, că nu sunt neapărat chestiuni care ţin de structură şi de plăţi făcute greşit”, a mai spus Dan Suciu.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a informat, marţi, în şedinţa de guvern, că luni seara Comisia Europeană a transmis României o scrisoare prin care se anunţă oficial întreruperea rambursărilor europene către statul român, în cadrul POSDRU.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: