luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2013

Guvernul României negociază cu Gabriel Resources creșterea participației statului român în proiectul minier de la Roșia Montană de la 19,31% la 25% și majorarea redevențelor la aur și argint de la 4% la 6%, a informat vineri compania canadiană.

Gabriel Resources a reacționat astfel la planul de atragere a investițiilor anunțat joi de Guvern, care includea și proiectul de la Roșia Montană, din care Executivul susține că va atrage un beneficiu total de 78%.

Canadienii explică astfel că acest beneficiu presupune, printre altele și creșterea cotei de participare a statului român în compania Roșia Montană Gold Corporation, precum și majorarea redevențelor.


”Beneficiile menționate presupun, de asemenea, o creștere a participației statului român în proiect la un maxim de 25 la sută și a redevențelor la o rată de 6 la suta din venituri, stabilite pentru durata de viață a minei. Ambele ipoteze sunt în prezent în curs de negociere cu Guvernul român”, a explicat compania canadiană.

Totodată, Gabriel Resources precizează că la sfârșitul lunii mai și mijlocul lui iunie 2013 au avut loc mai multe reuniuni ale Comitetului de Analiză Tehnică („TAC”) pentru a soluționa problemele rămase în privința evaluării impactului asupra mediului („EIA”).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deși Gabriel crede acum că toate problemele au fost finalizate, compania mai trebuie să primească corespondențele oficiale, care indică stadiul procesului TAC, se mai arată în comunicat.

Statul român administrează, prin Departamentul de investiții din cadrul Secretariatului General al Guvernului, un pachet de acțuni de 19,31% în Roșia Montană Gold Corporation, restul de 80,69% aparținând companiei Gabriel Resources.

(Descarcă de AICI comunicatul Gabriel Resources)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: