marți

27 februarie, 2024

9 mai, 2020

Guvernul italian va injecta cel puţin trei miliarde de euro în compania aeriană Alitalia, aflată în plin picaj financiar, și care urmează să fie naţionalizată, potrivit unei declarații a ministrului Industriei, Stefano Patuanelli, citat de Reuters.

Alitalia a trecut prin 11 ani dificili de management privat și prin trei încercări eșuate de restructurare, iar problemele sale au fost exacerbate de criza coronavirus, care au devastat industria aeronautică.

Sub controlul statului, compania „se va concentra puternic pe rutele lungi, împreună cu noii aliați transatlantici”, a spus Stefano Patuanelli.


Din primul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 25 miliarde de euro, Guvernul a alocat 500 milioane de euro pentru întregul sector aerian, majoritatea banilor mergând către Alitalia, potrivit surelor citate de  Agerpres.

„Intenţia Executivului nu este să facem o altă salvare. Obiectivul nostru este să relansăm operatorul aerian”, a afirmat ministrul Industriei, Stefano Patuanelli.

Miercuri, Ministerul Muncii a aprobat plasarea a 6.622 de angajaţi ai Alitalia în schema de şomaj temporar, până în octombrie.

Stefno Patuanelli a declarat că autorităţile de la Roma vor face tot posibilul pentru protejarea celor 11.132 de locuri de muncă de la Alitalia.


Săptămâna aceasta, operatorul aerian a suspendat zborul său direct zilnic între Roma şi New York până la finalul acestei luni, acesta fiind singura cursă aeriană pe distanţă lungă care încă era operaţională.

Noua Alitalia va continua să opereze cu actuala flotă (sub 100 de aeronave), „dar va trebui să fim pregătiţi să adăugăm noi avioane”, a declarat ministrul Industriei. Acesta a adăugat că Executivul ia în considerare extinderea diviziei cargo.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: