marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2013

Guvernul a decis, marți, impunerea unor termene clare până la care funcționarii autorităților contractante sunt obligați să finalizeze anumite etale ale procedurilor de achiziții publice.

Prin ordonanța de urgență adoptată marți, Guvernul susține că astfel vor fi accelerate procedurile.

Etapele a caror durată depinde exclusiv de acțiunea sau inacțiunea functionarilor autoritatii contractante sunt: selectarea candidaturilor, derularea dialogului și evaluarea ofertelor.


”În practică, s-a constatat ca tocmai aceste etape (si nu etapele care depind de ofertanti) sunt mari consumatoare de timp, de multe ori existand indicii clare care sa ateste existenta unei tergiversari nejustificate a momentului adoptarii deciziei finale de catre comisia de evaluare”, precizează Executivul.

Termenele impuse de Guvern:

  • La procedura de licitatie deschisă: etapa de evaluarea ofertelor – termen 35 de zile (inițial se prevedea o perioadă nedefinită exact, de cel puțin 25 de zile).
  • Licitatie restransă: selectarea candidaților – termen 15 zile.
  • Licitatie restransă: evaluarea ofertelor – termen 35 (inițial se prevedea un termen de cel puțin 25 de zile, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată).
  • Dialog competitiv: preselectia candidatilor – termen 15 zile
  • Dialog competitiv: dialogul cu candidatii – termen 120 de zile
  • Dialog competitiv: evaluarea ofertelor – termen 35 de zile (inițial se prevedea o perioadă de cel puțin 25 de zile, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată)
  • Negociere cu publicare: preselecția candidatilor – termen 15 zile
  • Negociere cu publicare: evaluarea ofertelor – termen 35 de zile (inițial se prevedea o perioadă de cel puțin 25 de zile, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: