marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iulie, 2021

dan barnaCoaliția de guvernare și Executivul discută mai multe propuneri de stimulare a vaccinării anti-Covid, dar și restricții pentru persoanele nevaccinate. Pentru mediul rural, unde se înregistrează cele mai scăzute rate de imunizare, sunt luate în calcul tombole având ca premii diverse utilaje agricole, a declarat vicepremierul Dan Barna.

„Am discutat chiar în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect. Au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a exprimat, pentru o parte dintre ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare”, a declarat liderul USR PLUS

În condiţiile unui val patru al pandemiei de Covid-19, care va avea un efect de stimul pentru o parte a populaţiei nevaccinate, Guvernul va lua două tipuri de măsuri, a explicat vicepremierul:

  • măsuri de încurajare a vaccinării – „Sunt diverse stimulente. Nu o să detaliez acum, pentru că, până nu avem un acord şi cu colegii din CNSU, n-aş vrea să arunc în spaţiul public promisiuni care apoi să nu fie onorate. (…) Mesajul este foarte clar: dacă nu vrem să ne întoarcem la perioada de restricţii, care ne-a chinuit atât de mult, este necesar să ne vaccinăm. (…) Şi, atunci, gândim toate tipurile de măsuri posibile prin care să-i încurajăm pe oameni în mediul rural, mai ales că acolo avem o rată foarte mică, să meargă să se vaccineze. Nu în bani direct, dar se discută diverse variante de vouchere sau genul acesta de stimulente, bonuri, tichete prin care cetăţenii să fie încurajaţi să se vaccineze. S-a discutat subiectul unei posibile loterii, chiar în utilaje agricole, astfel încât să fie şi stimulente la care să rezoneze cei din mediul rural„, a declarat dan barna
  • măsuri obligatorii și restricții. Una dintre acestea, ar putea fi, așa cum s-a introdus în mai multe state europene (Italia, Grecia, Franța, Marea Britanie, Ungaria) obligativitatea vaccinării cadrelor sanitare. În ceea ce privește restricțiile, tot după modelul aplicat deja în alte țări, ar putea fi limitat accesul persoanelor nevaccinate în anumite locuri, de exemplu în mall-uri (în weekend), a mai detaliat vicepremierul Barna.

El a menţionat că astfel de măsuri vor fi aprobate, cel mai probabil, în perioada următoare, obiectivul principal fiind reactivarea campaniei de vaccinare anti-COVID, înainte să existe o creştere a cifrelor, „care uşor, uşor se întâmplă”.

„Vaccinarea este o soluţie, nu avem altă şansă decât să creştem numărul persoanelor vaccinate. (…) Premierul coordonează campania de vaccinare, vom vedea care vor fi deciziile finale”, a adăugat Dan Barna, citat de Agerpres.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: