duminică

5 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2021

Guvernul francez a ajuns la un acord preliminar cu Comisia Europeană pentru un pachet de refinanțere garantat de stat destinat întăririi bilanțurilor companiei aeriene Air France-KLM, a anunțat duminică ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, potrivit Reuters.

Bruno Le Maire a refuzat să comenteze suma aflată în discuție. El a confirmat că boardul Air France-KLM se va reuni luni pentru a discuta și a aproba pachetul financiar, în condițiile în care carantinele succesive impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și-au pus amprenta asupra companiei.

Air France-KLM, care a primit anul trecut 10,4 miliarde de euro sub formă de împrumuturi garantate de stat, analizează un plan de recapitalizare în mai multe etape, pentru a reduce povara datoriilor, au precizat surse apropiate situației.


Acest lucru va implica probabil conversia unui împrumut guvernamental francez de 3 miliarde de euro în instrumente financiare hibride.

Planul a fost însă întârziat de neînțelegerile asupra cererilor UE ca Air France să renunțe la sloturile de decolare și aterizare de pe aeroportul Paris-Orly.

Ministrul Finanțelor a declarat că operatorul aerian a renunțat la anumite sloturi în cadrul negocierilor, dar nu la cele 24 cerute inițial de Bruxelles, care ar fi pus compania la egalitate cu cele cedate de compania germană Lufthansa la Frankfurt și Munchen.

„A fost o negociere lungă și dificilă, dar cred că am ajuns la un acord bun cu Margrethe Vestager (șefa competiției din UE, n.r.)”, a spus Le Maire.


Franța și Țările de Jos dețin fiecare aproape 14% din acțiunile Air France-KLM, iar statul olandez a purtat discuții separate cu UE cu privire la convertirea împrumutului său de un miliard de euro către KLM în datorie hibridă, în schimbul cedării de sloturi pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: